Nabídka strojů Obraceče
Nesené obraceče

Řada GF 13003

Sortiment nesených obracečů KUHN nyní představuje nový model, který je na trhu exkluzivní. Obraceč GF 13003 je prvním neseným modelem s pracovním záběrem 13,00 m. Je vybaven novými rotory OPTITEDD od společnosti KUHN.

Najít nejbližšího prodejce
Řada GF 13003

Jednoduchý a efektivní nový obraceč GF 13003 exkluzivně od společnosti KUHN je navržen tak, aby splňoval očekávání nejnáročnějších uživatelů nesených obracečů. S pracovním záběrem 13,00 m a 12 rotory je schopen dosáhnout působivého pracovního výkonu podle požadavků. Je zajištěno dobré kopírování terénu a kvalitní sběr píce. Kvalita načechrání/expanze je optimální. Píce se obrací a rovnoměrně rozprostírá po zemi.

Technická data

Pracovní záběr (m) 13
Počet rotorů  12
Transportní šířka (m) 2,99
Transportní výška (m) 3,60
Typ rotorů OPTITEDD
Deflektory na kolech Standardně
Hydraulické přizvednutí rotorů na souvrati - HLC Standardně
Pohon rotorů DIGIDRIVE
Hydraulické požadavky traktoru 1 DA + 1 SA
Připojení kat. 2
Požadavky na výkon na vývodové hřídeli (kW/hp) 59 / 80
Hmotnost (kg) 2050

Benefity

Zajištění vysoké kvality práce

Obraceč GF 13003 je vybaven rotory OPTITEDD s malým průměrem

Malé rotory zrychlují dobu schnutí o 33 %

Naši odborníci ze společnosti KUHN jsou přesvědčeni, že malé rotory poskytují mnoho výhod, které jsou nezbytné pro výrobu krmiva nejvyšší kvality.

  •      Pracujte s velkým úhlem stoupání a nasbírejte veškerou píci.
  •      Rychlé a rovnoměrné schnutí.
  •      Píce se úplně otočila.
  •      Působivé příčné rozpětí.
  •      Výjimečná adaptace na půdu.

Velký úhel stoupání optimalizuje nabírání píce

Výhodou je také rotor s větším úhlem. Krmivo se obrací, místo aby se jen posílalo dozadu.

Rotory s většími úhly u modelu GF 13003 přispívají k efektivnímu soustružení píce

Působivé sledování terénu

V souladu s celkovým zážitkem společnosti KUHN ze sena a siláže model GF 13003 dokonale kopíruje terén. Vzdálenost mezi koly rotoru a prsty činí stroj reaktivnějším a zajišťuje skvělé nabírání píce a kopírování terénu. Rotorové jednotky jsou kloubově uspořádány jednotlivě, což umožňuje vyšší výkon na nerovném povrchu.

GF 13003

Veškerá píce je sbírána asymetrickými radlicemi

Délka prstů je asymetrická, přičemž vnější prsty jsou delší, což je výhodné pro dosažení vysoce kvalitního obracení. Vnější prsty se na rozdíl od symetrického provedení pohybují do píce dříve než vnitřní prsty. Tím je zajištěno, že veškerá píce je zpracována, a to i na okrajích pole a v citlivé oblasti mezi rotory. Dřívější zásah do píce znamená, že skutečný pracovní záběr, je větší.

The GF 13003 picks up all of the forage thanks to its asymmetrical tines

Opravdový komfort z jízdy

The HLC system on GF 13003 tedders

Snadnější manévrování na souvratích

Systém zvedání rotoru HLC (Headland Lift Control) vám usnadní práci. Na souvratích umožňuje funkce otáčení na souvrati HLC zvednout všechny rotory jednoduchou aktivací hydraulického ventilu traktoru. Rotory se zvedají ze země současně, za méně než 5 sekund, například při otáčení do protisměru na konci pozemku nebo během manévrů v polních bodech. Vysoký zdvih rotoru zabraňuje hromadění píce při manévrování nad řádky, které zanechaly sekačky. Vysoká vůle rotoru také zabraňuje druhému otáčení píce, aby byla zachována její kvalita. Systém HLC navíc umožňuje stroji překonávat velké překážky, aby nedošlo k poškození pracovních orgánů. 

Veškerá píce zůstává na pozemku

Okrajové obracení je řízeno dvěma vnějšími pravými rotory, které se otáčejí. Tato funkce je integrována do kinematiky stroje a nevyžaduje žádný přídavný hydraulický ventil. Zabraňuje dohozu píce na sousední pozemky.

Border tedding is managed by the GF 13003 tedder's two outer right-hand rotors that pivot

Snadné nastavení

Obraceč lze z kabiny rychle a snadno nastavit do různých poloh. K ovládání různých funkcí stroje je zapotřebí pouze jeden terminál a dva hydraulické ventily. Terminál je uživatelsky přívětivý, aby se předešlo jakémukoli riziku chyby. Pro složení stroje a pro šikmé nastavení je nutný 1 ventil DA. K odjištění a složení stroje je zapotřebí 1 ventil SA. Systém nastavení do pracovní a přepravní polohy je rychlý, snadný a spolehlivý. 

Kompaktní obraceč na cestách

Díky chytré konstrukci je stroj kompaktní v přepravním režimu pro bezpečnou jízdu po silnici. Těžiště je blízko traktoru, což umožňuje připojení stroje k traktorům se středním výkonem.

GF 13003

Spolehlivý stroj

With OPTITEDD rotors, the GF 13003 tedder can handle long working days.

Robustní stroj schopný pracovat v intenzivních podmínkách obracení

Koncepce rotoru OPTITEDD, stejně jako ramena a prsty tohoto nového obraceče, dosahují nové úrovně z hlediska odolnosti a životnosti pracovních orgánů. Stroj může pracovat v těch nejextrémnějších podmínkách (těžká píce, kamenitý terén atd.). Podvozek je nyní tužší, což výrazně snižuje vibrace. Životnost prstů Heavy-Duty na tomto novém rotoru je dvakrát delší než u předchozích modelů, aniž by to mělo vliv na flexibilitu. Kvalita obracení je zachována, zatímco namáhání prstů u těžké píce je sníženo. Deflektory prstů eliminují zatížení ramen a zabraňují navíjení píce kolem prstů a rotorů.

Pohonný systém DIGIDRIVE a robustní skříň rotoru: revoluce

Když společnost KUHN vyvinula tento mechanismus pohonu, vstoupilo obracení do nové éry.
Od té doby bylo možné pohánět velké množství rotorů a skládat je do extrémně kompaktní jednotky bez nutnosti údržby. Skutečná revoluce!
Vedení je řešeno velkými dvouřadými kosoúhlými kuličkovými ložisky. Důkladně utěsněná skříň rotoru zabraňuje úniku maziva a vnášení nečistot. Systém uchycení k obdélníkovému rámu je robustní, s distančními vložkami s dlouhými spojovacími šrouby. S těmito pouzdry rotorů je mazání omezeno pouze na několik otočných bodů.
Trávíte více času v terénu a méně údržbou!

Od doby, kdy byl systém DIGIDRIVE s prsty uveden na trh, pracuje na pozemcích po celém světě více než milion rotorů, které obracejí píci na výjimečné úrovni. Systém DIGIDRIVE je vyroben z cementované oceli a nevyžaduje žádnou údržbu.

The DIGIDRIVE system

Systém DIGIDRIVE

Koupě obraceče KUHN GF 13003 znamená volbu spolehlivosti. S patentovaným spojovacím systémem mezi nosníkem obraceče a závěsným systémem můžete těžit z:
  •      Efektivní odpružení pro silniční dopravu
  •      Dokonalá stabilita při zatáčení a při práci
  •      Perfektní vystředění při zvedání výklopu
  •       Lepší přenos zatížení ze stroje na traktor díky menšímu přesahu.

The GF 13003 tedder is stable when turning in work mode

Stabilita stroje při práci a skladování

Dva centrální rotory jsou standardně vybaveny dvojitými koly pro lepší vyvážení hmotnosti na zemi (ochrana půdy) a lepší stabilitu stroje při práci a skladování.

The central rotors on the GF 13003 tedder are equipped with twin wheels for improved weight balance on the ground.

Vybavení

KRYT KOLA

Kryt kola

Kryt kola

Na velmi kamenitém podkladu eliminuje kryt ventilu riziko jeho odlomení v případě kolize (např. odletující kameny z jiného rotoru). 

Dokumenty ke stažení

Obraceče GF - KUHN
Obraceče GF - KUHN
Ikona kontakt

Máte dotaz?
Napište nebo volejte.

kontakt

Poptávkový formulář

Mám zájem o nákup stroje Řada GF 13003, případně více informací k tomuto stroji.

* povinné údaje

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte nám zavolat. Tel.: 602158144 Zdeněk Kříž